Druženje sa američkom voditeljicom Taktičke misije na Mars – Dr. Zainab Nagin Cox

Druženje sa američkom voditeljicom Taktičke misije na Mars – Dr. Zainab Nagin Cox

 

Fondacija CURE organizuje druženje sa dr. Zainab Nagin Cox, inžinjerkom NASA-e, poznatom američkom voditeljicom Taktičke misije na Mars svemirskom letjelicom Curiosity (Naučna laboratorija za istraživanje Marsa) u subotu, 16.04.2016. godine s početkom u 15:00 sati u prostoriji Fondacije CURE (Čekaluša 16).

Dolazak dr. Zainab Nagin Cox u BiH organizuje Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH  u sklopu obilježavanja „Sedmice svemirskih istraživanja”, a na zajedničkom druženju razgovarat ćemo o istraživanju svemira i o važnosti učešća žena u STEM (nauka, tehnologija, inžinjerstvo i matematika) i dotaći ćemo se pitanja o izuzetnoj važnosti samosvjesnih sigurnosnih kurseva za žene. 

World Space Week Asocijacija (WSWA) je osnovana 1981. godine i jedna je od najstarijih svjetskih obrazovnih organizacija o svemiru. Danas je ona ponosna partnerica Ujedinjenih nacija u organizaciji Svjetske sedmice svemira na globalnoj razini. WSWA regrutuje i podržava svjetsku mrežu Nacionalnih koordinatora i organizatora događanja vezanih uz sedmicu svemira. WSWA je nevladina, neprofitna, međunarodna organizacija smještena u Sjedinjenim Američkim Državama.

Drage/i sve/i, dobrodošle/i ste da se u subotu družimo s fenomenalnom NASA inžinjerkom! Ukoliko ste zainteresovane/i molimo vas da pošaljete mail potvrde dolaska na denija@fondacijacure.org do petka, 15.04.2016. godine do 15:00 sati.

Razgovor će biti na engleskom jeziku.

 

Za više informacija kontaktirajte Vedranu Frašto na e-mail: vedrana@fondacijacure.org

ili putem telefona:+387 33 207-561

Dobrodošle/i!

Tim Fondacije CURE

Također vam se može svidjeti…