CURE i partnerske grupe diljem BiH za “16 dana”

Kao i svake godine, aktivistkinje i volonterke Fondacije CURE solidarišu se sa aktivistkinjama iz cijelog svijeta povodom globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv rodnog nasilja” kako bi bosanskohercegovačko društvo načinilo potrebne korake naprijed. Raspored aktivnosti je dostupan ovdje – CURE KALENDAR 16 dana 2010 – 23.11.2010.

Uz partnerske organizacije, Fondacija CURE nudi brojne radionice, prikazivanje filmova i kao i ranijih godina, CURE feministkinje putuju u gradove diljem naše zemlje u cilju promocije kulture mira i nenasilja, edukacije i osnaživanja mladih žena i svih osoba koje su spremne dati svoj doprinos da nasilje prestane.

Priljučite nam se na uličnoj akciji u četvrtak, 25.11.2010. sa početkom u 12.00 sati kada će aktivistikinje Fondacije CURE predstaviti glavne ciljeve kampanje “16 dana” ispred Katedrale u Sarajevu. Tom prilikom moći ćete se prijaviti na radionice i saznati više o planiranim aktivnostima kao i mogućnosti volontiranja u Fondaciji CURE, feminističkoj edukaciji koju nudimo i brojnim drugim akcijama.

Dobrodošle i dobrodošli!

Tim Fondacije CURE

Također vam se može svidjeti…