Žene mijenjaju zajednicu – solidarnost i politički aktivizam žena u BiH

OBAVIJEST ZA JAVNOST – ZADOVOLJSTVO NAM JE POZVATI VAS NA OKRUGLI STO NA PALAMA NA TEMU Žene mijenjaju zajednicu – solidarnost i politički aktivizam žena u BiH

Fondacija CURE uz podršku Fondacije Heinrich Böll organizuje Zalagački okrugli sto „Žene mijenjaju zajednicu – solidarnost i politički aktivizam žena u BiH“ koji će biti održan 20.10.2018. godine u sali Opštine Pale, ul. Romanijska 15, sa početkom u 12 h.

Na okruglom stolu će se razgovarati o ulozi i neiskorištenim potencijalima žena u političkom i javnom životu BiH, problemima u radu sa kojima se suočavaju žene u malim lokalnim zajednicima, te na koji način žene iz javnog i političkog života mogu zajedno doprinijeti pozitivnim promjenama u njihovoj lokalnoj zajednici.

Zadovoljstvo nam je predstaviti moderatoricu okruglog stola aktivistkinju Fondacije CURE Selmu Hadžihalilović, i govornice predsjednicu Udruženja žena „Viktorija“ Mladenku Santrač, te predsjednicu Udruženja žena „Jaka žena“ Lenku Ljevak.

Fondacija CURE želi osnažiti ulogu žene u društveno političkom životu BiH, a jačanje vide kroz zajednički rad političarki i aktivistkinja, u razmjeni iskustava, povezivanju i zauzimanju javnih prostora. Poseban naglasak je na dosadašnjim negativnim i pozitivnim iskustvima žena koje žele da dođu do promjena u bh. društvu.

Ova aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Žene mijenjaju zajednicu – solidarnost i politički aktivizam žena u BiH“, koji Fondacija CURE uz podršku Fondacije Henirch Böll realizuje na Palama, Konjicu i Hajdarevićima. Naša namjera je da ovim projektom omogućimo ženama iz malih lokalnih zajednica da se aktivnije uključe u sve procese donošenja odluka što će neminovno voditi ka tome da ćemo na samom kraju projekta imati osnažene aktivistkinje u malim lokalnim zajednicama, koje su umrežene sa osnaženenim lokalnim političarkama i ženama aktivnim u političkom životu. Zajedno ćemo raditi na definisanju probleme u malim loklanim zajednicama te promovirati pozitivne društvene promjene. Želja nam je da aktivnim radom u manjim lokalnim zajednicama promovišemo istraživanja i monitoring politika iz ženske perspektive, te direktno učestvujemo na definisanju prioriteta razvojnih politika u ciljanim sredinama.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo vas da kontaktirate Fondaciju CURE na info@fondacijacure.org i 033 207 561

Dobrodošli/e!

 

Također vam se može svidjeti…