Zahtijevamo od političkih aktera da SKINU LAŽNO LICE POLITIKE

Obilježavanje antikoruptivne sedmice uličnim akcijama u nekoliko bh. gradova Zahtijevamo od političkih aktera da SKINU LAŽNO LICE POLITIKE 

Fondacija INFOHOUSE, sa partnerskim organizacijama Centrom ženskih prava, Udruženjem građanki Grahovo i Fondacijom CURE, poziva Vas na uličnu akciju Skini lažno lice politike koja će se održati u gradovima širom Bosne i Hercegovine u petak, 07. 12. 2018. godine u terminu od 12:00 – 13:00. 

Ulična akcija održat će u Sarajevu, ispred SCC-a, u Zenici, kod ulaza na gradsku pijacu, na korzu u Livnu te u Bijeljini na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, a izjave za medije dat će predstavnici/e pomenutih organizacija. 

Cilj akcije je ukazati na sve više korupcije u izbornom i postizbornom procesu, te na diskriminaciju žena u politici. Akcijom ćemo, koristeći prigodan promotivni materijal, zahtjevati od svih aktera koji su uključeni u političke procese u BIH, da SKINU LAŽNO LICE POLITIKE. 

Akcija će se održati u sklopu projekta „Pravna pomoć kandidatkinjama na izborima u oktobru 2018.“ 

Cilj je omogućiti pravnu zaštitu u slučaju kršenja prava kandidatkinjama tokom i nakon izbornog procesa i time ih ohrabriti da prijave kršenja njihovih prava. Time želimo poslati poruku ženama i općenito političkim strankama da učešće žena u izbornom procesu i imenovanjima nakon izbora mora biti u skladu sa BH zakonodavstvom. Projekt je nastojanje da se prevenira trend opadanja stvarnog učešća žena u politici.  

Za više informacija kontaktirajte: Abela Purivatra PR INFOHOUSE +387 61 567 820 

Također vam se može svidjeti…