Velika čajanka tačno u podne u 10 bh. gradova – petak, 01.10.2010.

“OSNAŽIVANJE ULOGE ŽENA 101 RAZLOG ZAŠTO GLASATI ZA ŽENU”

IZBORI(SE) 2010 – ČAJ ZA UNAPREĐENJE MOŽDANIH VIJUGA

RAZMISLI KOME DATI GLAS?!

U petak 01.10.2010. sa početkom u 12 sati, u isto vrijeme u 10 gradova (Sarajevo, Bihać, Bijeljina, Bosansko Grahovo, Bratunac, Brčko, Livno, Mostar, Tuzla i Zenica), biće  organizovane velike čajanke !

CILJ AKCIJE JE ANIMIRANJE GRAĐANA I GRAĐANKI DA IZAĐU NA PREDSTOJEĆE IZBORE I DOBRO RAZMISLE KOME DATI GLAS.

GRAĐANKAMA I GRAĐANIMA ĆEMO DIJELIT ČAJ I KAFU „ZA RAZMIŠLJANJE“ NAOČALE DA „PROGLEDAMO“, MARAME DA DOBRO „RAZMISLIMO“ KOJI KANDIDAT/KANDIDATKINJA ZASLUŽUJE NAŠE POVJERENJE!

Ulična akcija u Sarajevu će se održati ispred SARAJEVSKE KATEDRALE u 12:00h, i građanima/građankama  ćemo dijeliti ČAJ – „ZA UNAPREĐENJE MOŽDANIH VIJUGA“,

IZBORI(MO SE) 2010, IZAĐIMO NA IZBORE ŽENE!

Nosioci projekta Osnaživanje uloge žena 101 razlog zašto glasati za ženusu TPO Fondacija koja koordinira ovim projektom, Udruženje INFOHOUSE kao vlasnik brenda 101 razlog i Fondacija CURE kao vodeća organizacija koja se bavi pitanjima položaja žena u bh. društvu, te 10 partnerskih organizacija sa područja cijele BiH, kako sa područja FBiH, RS-a i BD!

Glavni donator projekta je Švicarska vlada, Švicarski ured za saradnju a projekat su podržali Heinrich Boll Stiftung i Friedrich Ebert Stiftug.

Cilj pokretanja projekta je povećanje svijesti i broja ženskih glasova u političkom životu Bosne i Hercegovine. U okviru projekta organizovali smo 140 edukacija uz pomoć partnerskih organizacija (Udružene žene Banja Luka, Glas žene Bihać, Lara Bijeljina, UG Grahovo Bosansko Grahovo, Forum žena Bratunac, Asocijacija mladih BD Brčko, Li Women Livno, Žena BiH Mostar, VESTA Tuzla i Medica Zenica) sa područja cijele BiH. Također smo u okviru projekta organizovali 11 javnih debata, na kojima su gosti/gošće bile osobe iz javnog života BiH.

Također vam se može svidjeti…