Sedmica ženske solidarnosti I izgradnje mira od 3-10 marta/ožujka 2015. godine

Poštovana/i,

 

Pridružite nam se u petak, 6. marta/ožujka u 10.00 na panel diskusiji Žene, Mir, Solidarnost, koju organiziramo u Zagrebačkoj 18, amfiteatru Franjevačkog studentskog doma na Grbavici u Sarajevu (bivši Poljoprivredni fakultet, kod Šumarskog fakulteta).

Na panel diskusiji će govoriti Nj.E. Claire Bodonyi, ambasadorica Francuske u BiH, Indira Bajramović, UŽR Bolja budućnost i Romska ženska mreža, Ljuljjeta Goranci-Brkić, NDC Sarajevo i Mreža za izgradnju mira, Marija Arnautović, Radio Slobodna Evropa, Vedrana Frašto, Fondacija CURE i Ženska mreža u BiH, i Vesna Bajšanski-Agić, Fondacija Mozaik i Mreža za izgradnju mira, uz moderiranje Dženane Alađuz, Infohouse i NVO Vijeće.

Nakon uvodnih diskusija očekujemo da se svi uključite u raspravu o pitanjima: zašto obilježavamo Dan žena, stanje prava žena u BiH danas, generalno stanje ljudskih prava, posebno marginaliziranih grupa, neimenovanje žena na pozicije odlučivanja, (mlade) žene i pitanja nacionalizma, koje su potrebe i šta možemo uraditi da poboljšamo situaciju.

Svake godine obilježavamo Međunarodni dan žena, gdje ove godine organiziramo Sedmicu ženske solidarnosti i izgradnje mira pod simboličnim nazivom “Žene, Mir, Solidarnost”. Tokom Sedmice ženske solidarnosti i izgradnje mire će biti organizovane 63 aktivnosti u 26 gradova i mjesta (Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bosansko Grahovo, Bratunac, Derventa, Doboj, Doboj Istok, Donji Vakuf, Kakanj, Klokotnica, Laktaši, Livno, Modriča, Mostar, Prijedor, Prnjavor, Sarajevo, Srebrenica, Tomislavgrad, Tuzla, Visoko, Vlašić, Zavidovići, Zenica i Zvornik).

Više informacija o svim planiranim aktivnostima je dostupno na http://www.mreza-mira.net/15663-pocetak-sedmice-zenske-solidarnosti-i-izgradnje-mira/

Članice Mreže za izgradnju mira i Ženske mreže, ovo je VAŠ događaj, podrška svemu što radite, i zato vas pozivamo da dođete i podržite rad vaših/naših mreža ali i organizacija u kojima radimo, bitno je da se pokažemo u najboljem svjetlu.

 

Srdačni mirovni pozdravi,

 

 

Ženska mreža u BiH i Mreža za izgradnju mira

Također vam se može svidjeti…