SAJAM U BRATUNCU: ”Domaće s ljubavlju“

Mreža „ŽENE MIRA“ vas poziva na sajam domaćih proizvoda pod nazivom „Domaće s ljubavlju“ koji će se održati 28. januara 2016. godine u Centru za kulturu u Bratuncu, s početkom u 12 sati.

Sajam će predstaviti domaće proizvode mreže „ŽENE MIRA“ s područja Bratunca, Srebrenice i Konjević Polja. Mreža je nastala u sklopu projekta „Aktivistkinje grade MIR“ i želi obezbijediti nastavak daljnjeg djelovanja žena s navedenih područja putem razvijanja ženskog poduzetništva i proizvodnje domaćih proizvoda. Svi proizvodi su nastali u duhu solidarnosti i razumijevanja različitosti, čime se promovišu solidarnost i mir.  

 Sajam se održava u sklopu projekata „Aktivistkinje grade MIR“ i „Ispletimo tradicijom i običajima zajedništvo“ koje implementiraju Fondacija CURE i UŽ „Jadar“ u saradnji s HO „Horizonti“.

Cilj projekta „Aktivistkinje grade MIR“ jeste stvaranje dijaloga između mladih aktivistkinja sa i bez aktivističkog iskustva u cilju razmjene iskustava za stvaranje platforme za daljnje aktivističko-zagovaračko djelovanje na polju izgradnje mira.

Cilj projekta „Ispletimo tradicijom i običajima zajedništvo“ je stvaranje dijaloga između žena srednje i starije dobi sa mladim djevojkama i promocija njihovih radova na zajedničkom putu izgradnje mira.

 Projekti su podržani od strane projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

 

Svoje učešće na sajmu možete potvrditi na e-mail: uz_jadar@hotmail.com i/ili putem tel. 065/913-507; 065/890-698 najkasnije do 24. 01. 2016. godine.

 

Za sve dodatne informacije o samom događaju molimo vas da kontaktirate Vildanu Džekman, koordinatoricu projekta „Aktivistkinje grade MIR“; e-mail: vildana@fondacijacure.org i/ili tell: 033/20 75 61

Radujemo se vašem dolasku.

Projektni tim „Aktivistkinje grade MIR“

Također vam se može svidjeti…