Radionica za LGBTI osobe u Derventi

Mjesto i vrijeme: Derventa, Hotel “Biser”, ulica Kralja Petra bb; 11:00-17:00 Fondacija CURE, u sklopu projekta „Korištenje procesa EU integracija za poboljšanje LGBT prava na Zapadnom Balkanu“ u partnerstvu sa Sarajevskim otvorenim centrom kao jednu od aktivnosti sprovodi radionice za LGBTI osobe na kojima će biti obrađene teme LGBTI terminologija, historije LGBT pokreta u BiH, načina organizovanja akcija te pravne regulative kada se radi o zločinu i govoru iz mržnje.

Kroz ovaj projekat Fondacija CURE želi da ukaže na problematiku nedovoljne podrške obrazovnog sistema te će kroz istraživanje, edukativne radionice i lobističke sastanke s relevantnim stakeholderima raditi na senzibilizaciji i lobiranju za uklanjanje diskriminatornog sadržaja glede LGBTI tematike te veće inkluzije i podrške LGBTI osobama u obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas da nam se pridružite 16.08.2016. godine od 11:00h do 17:00h u Hotelu Biser u sklopu AKT FESTA i prisustvujete edukaciji o važnim temama za jačanje LGBTI aktivista, aktivistkinja i LGBTI pokreta u Bosni i Hercegovini. Prijave za radionicu sa imenom i prezimenom i upite za dodatne informacije molimo šaljite na email marija@fondacijacure.org ili kontaktirajte ured Fondacije CURE na 033/207-561.

Agendu možete pogledati ovdje.

 

Dobrodosli/e!

Također vam se može svidjeti…