Promocija knjige ”Zabilježene – Žene i javni život Bosne i Hercegovine u 20. vijeku“

Promocija knjige

„Zabilježene – Žene i javni život Bosne i Hercegovine u 20. vijeku“

Održat će se u  petak, 05.12.2014. 16h, Hotel Turist Jajce


Udruženje žena Viktorija 99, Fondacija CURE i Sarajevski otvoreni centar organizuju promociju knjige „Zabilježene – Žene i javni život Bosne i Hercegovine u 20. vijeku“. Knjiga skicira ženska udruživanja i individualne napore žena, u prethodnih 100 godina i više, smještajući ih u šire socijalne, pravne, ekonomske i kulturne bh. političke kontekste. O doprinosima žena u umjetničkoj, naučnoj, aktivističkoj, kulturnoj i ostalim sferama života u BiH, kao i o izazovima rada na knjizi govoriće jedna od autorica knjige – Emina Žuna spisateljica/novinarka;  o historiji, aktivizmu i životu žena Jajca i okoline Senka Zulum predsjednica Udruženja žena Viktorije 99, dok će razgovor moderirati Jadranka Miličević,aktivistkinja Fondacija CURE Sarajevo.

Promocija će se održati u Hotelu Turist ul.Kraljice Katarine bb Jajce s početkom u 16h. Dođite da u prijatnoj atmosferi razgovaramo o ženama našeg kraja.

Knjiga je izdata uz partnersku podršku Fondacije Heinrich Böll Ured za BiH,a promocija se održava uz podršku Global Found for Women.

Za više informacija možete kontaktirati +38 7 65 751 629 Senka Zulum.

Također vam se može svidjeti…