Promocija 101 odgovora i proglašenje pobjednika/ce radijskog takmičenja!

OSNAŽIVANJE ULOGE ŽENA 101 RAZLOG ZAŠTO GLASATI ZA ŽENU”

KO JE POBJEDNIK/CA?

KONZORCIJ OD 13 PARTNERSKIH ORGANIZACIJA VAS POZIVA DA DOĐETE U PONEDJELJAK 21.06.2010. GODINE NA SVEČANOST PROGLAŠENJE POBJEDNIKA/CE ZA NAJIZJAVU I URUČENJE SIMBOLIČNE NAGRADE U MEDIACENTARU (KOLODVORSKA 3)!

101 SLAVNA OSOBA DALA JE SVOJ ODGOVOR NA PITANJE ZAŠTO GLASATI ZA ŽENU NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA U 2010. GODINI.

U periodu od 27.05.2010. do 07.06.2010. u sklopu projekta „Osnaživanje uloge žena 101 razlog zašto glasati za ženu” je realizovano radijsko takmičenje na talasima RSG-a, na kojem su građani/ke mogli/e glasati za najinteresnatniju izjavu. Nakon 11 dana takmičenja dobili/e smo jednog/u pobjednika/cu od 101 poznate bh. ličnosti, koju  su bosanskohercegovački građani/ke prepoznali/e kao najbolju.

Na ovoj ceremoniji prisutnima će se obratiti predstavnik Švicarske ambasade, predstavnici/ce partnerskih organizacija, naravno pobjednik/ca takmičenja, a biće prisutne osobe iz diplomatskog, građanskog i javnog društva BiH. Nakon proglašenja i promocije biće organizovan koncert grupe Govinda Gita i mini koktel.

SVEČANOST PROGLAŠENJA POBJEDNIKA/CE će se održati 21.06.2010. godine sa početkom u 14:00h u MEDIACENTRU (Kolodvorska 3). Na istom će prisustvavati mnogobrojne eminentne osobe sa područja BiH – osobe koje su dale izjavu, osobe iz nevladinog i vladinog sektora, iz međunarodnih organizacija koje imaju svoje predstavništvo u BiH. Događaju će prisustvovati donatori/ce i sve partnerske organizacije.

Cijeli projekat pod nazivom Osnaživanje uloge žena “101 razlog zašto glasati za ženu” koordinira TPO fondacija, Udruženje INFOHOUSE je vlasnik brenda 101 razlog, a za edukaciju su zadužene sljedeće organizacije na čelu sa Fondacijom CURE i još 10 partnera/ca iz cijele Bosne i Hercegovine (Udružene žene Banja Luka, Glas žene Bihać, Lara Bijeljina, UG Grahovo Bosansko Grahovo, Forum žena Bratunac, Asocijacija mladih BD Brčko, Li Women Livno, Žena BiH Mostar, VESTA Tuzla i  Medica Zenica)

Glavni donator projekta je Švajcarska vlada ureda za saradnju na području BiH, a projekat su podržali Heinrich Boll Stiftung i Friedrich Ebert Stiftug.

Cilj pokretanja projekta je podići nivo znanja o pitanju ženskih političkih prava, kapaciteta, mogućnosti i odgovornosti među ženama putem edukativnih treninga koji se već raliziraju u 36 bh. gradova i 105 ruralnih područja. Na edukativnim radionicama radi se na unapređenju kapaciteta u donošenju odluka kod žena, kao društveno isključene grupe iz političkog života BiH.

Također vam se može svidjeti…