Prijavite se na Feministički ljetni kamp kojeg Fondacija CURE organizuje od 22. do 26. augusta

Posebno nam je zdovoljstvo pozvati vas na Feministički Ljetni Kamp, na kojem će se sastati zainteresovane učesnice CURE edukacija. Kamp će se održati u Rafting Centru Drina – Tara od 22. do  26. augusta 2012(srijeda-nedjelja).

Petodnevni Feministički Ljetni Kamp Fondacije CURE je jedinstveno mjesto za mlade žene i djevojke koje će omogućiti polaznicama da se upoznaju i razmjene iskustva o organiziranju lokalnih akcija, trenutnim problemima za mlade žene u bosanskohercegovačkom društvu.

Cilj kampa je  i  zajedno kreirati plan lokalnih aktivističkih akcija u 5 zajednica u BiH koje će organizirati učesnice kampa u podrški tima Fondacije CURE.

 

Glavne teme o kojima će se govoriti na kampu su:

Organiziranje, plan aktivnosti i  upravljanje događajima – kreiranje plana aktivnosti i detaljno planiranje aktivnosti. Učesnice će planirati vlastite ulične akcije i druge aktivnosti koje će organizirati nakon kampa will

Liderstvo i upravljanje – mlade žene i djevojke kao liderice, kvizovi i teorija

Dokumentovanje aktivističkih akcija – osnovni trening o tome kako kreirati dokumentaciju aktivističkog događaja, akcija i izložbi

Web aktivizam – kako koristiti internet kao najvažniji medij današnjice i omogućiti bržu razmjenu informacija velikom broju ljudi, Šta je i kako prepoznati cyber bullying i kako pristupiti ovom problemu

 

Fondacija CURE je u mogućnosti da za 25 zainteresovanih aktiviskinja, obezbjedi smještaj, hranu i prevoz. Očekujemo da ćete doprinijeti inspirativnim idejama za  planirane akciju, kako bismo u duhu pozitivne energije i djelovanja realizirale zajedničke akcije.

Prijavnicu dostaviti na email berina@fondacijacure.org. Uz prijavnicu je potrebno dostaviti i nekoliko rečenica motivacije prema kojima će se vršiti selekcija učesnica.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Prijave slati najkasnije do 17.08.2012.

Za više informacija, molimo kontaktirajte CURE ured na 033 264 420.

 

S radošću Vas očekujemo i srdačno vas pozdravljamo.

Dobrodošle!

Tim Fondacija CURE

Također vam se može svidjeti…