Predstavljamo muzički program na PitchWise!

 

 

MUZIKA NA  PITCHWISE FESTIVALU ZENSKE UMJETNOSTI I AKTIVIZMA

 

VIŠE INFORMACIJA O MUZIČKOM PROGRAMU, MJESTU I VREMENU ODRŽAVANJA KONCERATA I PARTIJA PROČITAJTE OVDJE.

 

Ana Čurćin (Republika Srbija) – akustični set autorskih pjesama, starih, kao i novih, koje će se naći na albumu koji uskoro izlazi, s ponekom obradom. Akustična gitara uz efekte gitarskih pedala i Anin vokal, koji se kreću u žanru indie-rocka i američkog folka, zajedno s mnogim drugim uticajima koje Ana na specifičan način miješa, napravit će autentičnu zvučnu sliku.

 

Muzički performans Gabrielle Benak (Republika Srbija) „LIFE“ koji je nastao iz potrebe da se kroz muziku prenesu jake emocije koje riječima ne mogu da se opišu. Svaka pjesma je opis unutrašnjeg, duhovnog i emotivnog stanja tokom izvođačicinog života.

ŽEN (Republika Hrvatska) – Četveročlani audio-vizualni sastav Žen oformljen je krajem 2009. u Zagrebu, a čine ga Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi, vokali) i Tanja Minarik (live vizualizacije).

Žen se poigrava rodnim stereotipima, preskače i spaja granice audio-vizualne umjetnosti, priziva putovanje obojano dvoglasnim, a ponekad i troglasnim porukama utopljenim u progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sintisajzera.

 

Djane duo Psychos (BiH)Jedini ženski queer dj duo iz Banjaluke. Dvije godine puštaju muziku i smatraju da je puštanje muzike ujedno i aktivistički čin koji služi ujedinjenju zajednice. Muziku koju puštaju smatraju queer, a bendovi koji su uticali na oblikovanje njihovog identiteta su Depeche Mode, Easter, The Knife, Miss Kittin, Robyn, Royksopp, Vitalic, Lust for Youth, Gesaffelstein.

Maloya Maloti (Njemačka), rođena u Beogradu davnih sedamdesetih, studirala je muziku,

trenutno sretno živi u Berlinu i povremeno nastupa po berlinskim klubovima kao Djane.

 

Elle.M (BiH) na underground sceni matičnog grada djeluje od 2008. godine. Njena muzička priča proteže se od house do techno žanrova, s akcentom na deep i tech house zvuk.

 

Također vam se može svidjeti…