Poziv na radionicu “Prevencija nasilja i trgovine djevojkama”

Poziv Fondacije CURE i Centra za devojke Niš na radionicu u Sarajevu!

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na radionicu za žene i djevojke iz Sarajeva sa temama: „Prevencija fizičkog i seksualnog nasilja sa elementima samoodbrane“ i „Prevencija trgovine djevojkama“, koja će se održati u petak, 29.11.2013. godine u prostorijama Fondacije CURE (Čobanija 12) u periodu od 17.00 – 19.00 sati u Sarajevu.

U prvom dijelu radionice Tatjana Nikolić (Centar za devojke Niš) će govoriti o prevenciji fizičkog i seksualnog nasilja sa elementima samoodbrane, o elementima nasilja, kako da prepoznamo, i spriječimo nasilje ako se nađemo u takvoj situaciji, te o predrasudama i činjenicama o silovanju, gdje će se kroz razgovor sa učesnicama govoriti o različitim mogućnostima odbrane.

U drugom dijelu radionice Silvija Mihajlović (Centar za devojke Niš) će govoriti o prevenciji trgovine djevojkama, o tome šta je trgovina ljudima, ko su potencijalne žrtve trgovine ljudima, te koji su to načini vrebovanja i kako se zaštiti.

Ukoliko želite da učestvujete na radionici, molimo vas da mail potvrde dolaska pošaljete na vedrana@fondacijacure.org, a ono što je potrebno da napišete u mailu je:

Naziv radionice na koju se prijavljujem:

Ime i prezime:

Kontakt (broj telefona i mail):

Datum rođenja i općina prebivališta:

 

Svoje prijavnice šaljite do srijede, 27.11.2013. godine do 10.00 sati  na e-mail:  vedrana@fondacijacure.org

 

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se skorom susretu.

Dobrodošle!

CURE tim

 

Također vam se može svidjeti…