Poziv na promociju publikacije ”Strategija održivosti za mlade liderice, aktivistkinje i feministkinje”

 

POZIV NA PROMOCIJU PUBLIKACIJE „STRATEGIJA ODRŽIVOSTI ZA MLADE LIDERICE, AKTIVISTKINJE I FEMINISTKINJE“!Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na promociju publikacije „Strategija održivosti za mlade liderice, aktivistkinje i feministkinje“, koji će se održati u petak, 06.12.2013. sa početkom u 12.00 sati u restoranu Druga Kuća LORA (Kolodvorska 9 i 13) u Sarajevu.

Promocija publikacije „Strategija održivosti za mlade liderice, aktivistkinje i feministkinje“ je nastala u sklopu istoimene regionalne konferencije organizovane za mlade djevojke i žene iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje žele da budu aktivne u svojim lokalnim zajednicama i da djeluju po feminističkim principima.

Uvodničarke će govoriti o cjelokupnom procesu i iskustvima mladih aktivistkinja i feministkinja u svojim organizacijama i državama, koji su to izazovi sa kojima se one suočavaju, te na čemu planiraju raditi u budućnosti. Uvodničarke su Slobodanka Dekić i Zlatiborka Popov-Momčinović.

Ideja za kreiranjem ove konferencije i nastankom publikacije, koja je proizašla sa konferencije, jeste da se osigura početni alat za kreiranje načina za buduće djelovanje mladim ženama i djevojkama koje žele da budu aktivne u svojim lokalnim zajednicama, a sve u cilju da se odrede prioriteti, fokus djelovanja i održivosti mladih aktivistkinja i feministkinja.

Na regionalnoj konferenciji je učestvovalo gotovo stotinu  mladih žena, aktivistkinja i feministkinja i učestvovale su u historijskom trenutku, jer je ovo prvi put u dva desetljeća da su se mlade feministkinje iz regije okupile na konferenciji ovog tipa i dogovarale daljnje korake zajedničkog utjecaja na prostore u kojima žive i rade.

Publikacija prenosi iskustva svih učesnica i cjelokupna predavanja teoretičarki, aktivistkinja i feministkinja iz cijele regije koje su učestvovale na konferenciji. Ovom publikacijom smo željele da njihove preporuke i iskustva dođu do većeg broja zainteresovanih osoba i da ostavimo dokumentovani trag našeg aktivističkog i feminističkog djelovanja.
 

Također vam se može svidjeti…