Poziv na PitchWise festival ženske umjetnosti 2012.

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo vas na svima prepoznatljiv feministički PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH, koji okuplja umjetnice/ke i aktivistkinje/e različitih generacija diljem države i svijeta. Ove godine po sedmi put održat će se PitchWise, od 13. do 16. septembra 2012. u Sarajevu.

 

Sretne smo što se i ove godine PW publika i učesnice/i mogu upoznati sa radom gošći iz Bosne i Hercegovine i cijele regije, koje će obogatiti PW zajednicu. Garantujemo da ovogodišnji PW pruža siguran i zanimljiv prostor za svaku osobu, u kojem će naći inspirirajuću snagu da bude incijatorica i incijator promijena u svojoj lokalnoj zajednici i u svijetu.

Tema ovogodišnjeg PitchWise-a (PW) je NEUSTRAŠIVE I ODVAŽNE. Oba pojma obuhvaćaju aspekte konstantne jačine uprkos nevoljama, ustrajnost za prevladavanje teškoća i nastojanje za pronalaženje riješenja. Svaka od nas se susreće sa različitim vrstama borbi u životu. Oživljavanje ženskog pokreta zahtjeva od nas da budemo neustrašive i odvažne. Mi nastojimo da i dalje pomjeramo granice sa smjelim akcijama i šaljemo poruku sa PW da nikad ne odustajemo od svojih ciljeva, bez obzira šta nas u budućnosti može dočekati!

 

Ulaz na sve PW aktivnosti je besplatan, a na vama je samo da nakon što pregledate program, odaberete vama interesantne radionice i prijavite se što prije zbog ograničenog prostora.

 

Radujemo se da ćemo i ove godine imati priliku ugostiti vas na PitchWise festivalu, stoga molimo da ispunjenu Prijavnicu pošaljete na adresu Fondacije CURE najkasnije do petka, 07.09.2012. do 13.00 sati. Prijavnice primamo na email adrese:  denija@fondacijacure.org i  vedrana@fondacijacure.org

Prijavnicu za PitchWise 2012. možete preuzeti ovdje.

PROGRAM PITCHWISE FESTIVALA ŽENSKE UMJETNOSTI BIH MOŽETE PROČITATI OVDJE

 

 

Festival se, po feminističkoj tradiciji, organizuje po principu volonterizma i stoga su i finansije kojima raspolažemo ograničene. Nastojat ćemo obezbijediti prevoz i smještaj za prijavljene učesnice, a prijavnice ćemo razmatrati kako budu pristizale.

Zbog ograničenih sredstava prvenstvo imaju one osobe koje najprije pošalju prijavnicu, te one koje su u mogućnosti da pokriju bar dio predviđenih troškova.

 

Dobrodošle i dobrodošli na sedmi PitchWise!

 

Tim Fondacije CURE 

Također vam se može svidjeti…