PODRŽITE INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO!

PODRŽITE INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO!

 

NA DAN 08.03.2011. GODINE PROSLAVIĆEMO 100 GODINA MEĐUNARODNOG DANA ŽENA! UMJESTO KUPOVINE CVIJEĆA, DONIRAJTE SIMBOLIČNU SUMU U INTERVENTNI FOND!

 

 

 

Prema posljednjim zvaničnim podacima Agencije za statistiku BiH iz decembra 2010. godine, više od pola miliona stanovništva naše države prijavljeno je na birou za zapošljavanje. Od toga je skoro 270.000 žena, i taj broj raste iz mjeseca u mjesec.

Ne postoji državna strategija za zapošljavanje žena. Ne postoji adresa na koju se žene, koje su često i jedine hraniteljice porodica, mogu obratiti sa idejom ili prijedlogom za sopstveni posao.

 

Svjesne smo da zbog užasno teške ekonomske situacije i recesije mnogi/e  poslodavci/kinje, i pored najbolje volje, nisu u mogućnosti zaposliti nove radnike/ce. Ali vjerujemo da svi poslodavci/kinje – institucije, firme, nevladine organizacije, mediji – jesu svjesni/e kako je težak ekonomski položaj žena te da mogu dati bar simboličku podršku nezaposlenim ženama Bosne i Hercegovine.

 

STOGA VAS POZIVAMO DA SE PRIDRUŽITE INICIJATIVI „INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO“ TE  DO 07.03.2011. GODINE UPLATITE MINIMALNO 40,00 KM NA ŽIRO RAČUN 161 000 005 277 00 48 (RAIFFEISSEN BANK ) na IME FONDACIJE CURE-

I TAKO POMOGNETE KREIRANJE FONDA IZ KOJEG ĆE BITI FINANSIRANI NAJBOLJI PROJEKTI ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE ŽENA.

 

Odabir projekata – najbolje poslovne ideje nezaposlenih žena iz BiH – izvršit će u aprilu Komisija  sastavljena od predstavnika/ca biznis i nevladinog sektora.

Od ukupne sume 20% biće utrošeno na troškove administracije inicijative, a 80% za projekte žena. Javnost će biti informirana o svom protoku i utrošku novca!

 

Od 4.februara pa do 8.marta 2011. putem medija obavještavaćemo javnost o odazivu poslovnih subjekata, a tokom protestnog marša 08. marta informirat ćemo javnost o prikupljenim sredstvima i poslovnim subjektima koji/e su najviše doprinjeli/e Fondu!

 

Molimo Vas da podržite ovu jedinstvenu inicijativu koja će na konkretan način pokazati

ženama  da postoje društveno odgovorni/e poslodavci/kinje kojima je interes trajno rješavanje problema nezaposlenosti!

       

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati: Vedranu Frašto, Fondacija CURE na telefon 033 713 610 i e mail vedrana@fondacijacure.org i/ili Udruženje INFOHOUSE Bojanu Tomašević na tel 033 658 953, e-mail bojana@infohouse.ba!

 

Medijski pokrovitelj/ka – Radio 8

 

Također vam se može svidjeti…