PitchWise noćni program petak ”FEMmachine- žene u elektronskoj muzici“

„FEMmachine- žene u elektronskoj muzici“ (Party)

22:00  Art Kino Kriterion

DJane  Scarlett (Švicarska)

DJane Nina Hudej (Slovenija)

DJane  SCARLETT  dolazi iz Zuricha, djingom se počela baviti 2008. godine. U svojim setovima kombinira rap,rap mach up, elektropop, elektroclash, elektronske i experimental zvukove.

Smatra se queer feministicom, koja svira samo za žene i transeksualce, jer smatra da muzikom još uvijek dominiraju muškarci.

Linkovi: https://www.facebook.com/djscarlettsbeat

DJane Nina Hudej je jedna od osnivačica  “Female’s’cream”, skupine muzičkih producenata i izvođača elektronske muzike osnovane 2009. godine. Kroz svoje sjajne koceptualne događaje kombiniraju elektronsku muziku i društveni angažman.

 Također članica je skupine  Lovable Fairy Tale i izdavačke kuće (Matthew Hoag, Lea Dobričič, Tino Dobrič, Kerkez, Petar Dundov i drugi).

U svojim nastupima i produkciji odana je deep, tech-houseu i technu.

2010. i 2011. godine je izdala za  UranoBeat Record, a 2012/2013. godine je izdala dva nova EP-a za MODU Records [Dystopia] i  Balkan Connection Tech [Chasing The Particle],koju su podržali mnogi priznati umjetnici. U aprilu 2013. godine proglašena je jednom od najboljih 12 žena producentica techno muzike po Magazinu Vibe, među kojima su se našle i Jennifer Cardini, Joyce Munitz, Ida Engberg, Camea, Paula Tempel, Dasha Rush i druge. Osim produkcije, ona je menadžerica gostovanja kluba Monokel u  Ljubljani i također sedmično (četvrtkom , u 19:00h,  GMT+1) uređuje i vodi  radioshow “Rehumanizing” sa Karin Bossman na Adrenalin.fm.

Linkovi:

www.soundcloud.com/huda

www.facebook.com/ninahudej

www.femalescream.com

www.lovablefairytale.com

 

www.mixcloud.com/rehumanizing

Također vam se može svidjeti…