Održana Putujuća feministička radionica u Gračanici

Održana Putujuća feministička radionica u Gračanici

20 volonterki Udruženja ANEA – Mladi Gračanice su učestvovale u subotu 29.10. na kreativnoj inicijativi radionica o feminizmu i aktivizmu, u skolpu projekta “Putujuće feminističke radionice”, u organizaciji Fondacije CURE iz Sarajeva i uz podršku Udruženja ANEA – MG.

“Putujuće feminističke radionice” se sastoje od izložbe, promotivnih materijala, kvizova o ženskim ljudskim pravima, statistika o stupnju nasilja protiv žena u svijetu, istraživanja i anketiranja, radionica i FEMplayliste. Učesnice imaju jedinstvenu priliku da se upoznaju sa ciljevima projekta Putujuće feminističke radionice, pojmovima spol i rod, HERstory – ženskom istorijom kroz vrijeme i prostor, video projekcijom feminstičkih filmova i to sve u svojoj lokalnoj zajednici!

Utisci učesnica seminara su pozitivni, mlade djevojke su također rekle da su im se najviše svidjele praktične vježbe o  predrasudama koje smo radile, na kojima su one iznosile svoja uvjerenja, stavove i rješavale određena pitanja kroz diskusiju.

 

Sve su se izjasnile da su zadovoljne održanim seminarom i da bi rado učestvovale i dalje na sličnim aktivnostima.

Fondacija CURE će se naravno potruditi da održi kontakt i da aktivnije uključi ove fenomenalne mlade žene u ženski pokret BiH. Već, u petak, 11.11.2011. godine nekoliko učesnica ove radionice u Gračanici, dolazi u Sarajevo na trening “Ženska ljudska prava” kojeg organizuje Fondacija CURE.

 

Također vam se može svidjeti…