Održan seminar za mlade aktivistkinje u Fojnici

U Fojnici je od 12. do 14. decembra 2011., u organizaciji Kvinna till Kvinne održan sminar za mlade aktivistkinje. Na seminaru je prisustvovalo 29 učesnica, iz Tuzle, Zenice, Višegrada, Sarajeva, Bijeljine i Tomislavgrada, koje su članice i aktivistkinje nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Facilitatorice seminara su bile članice nevladinih organizacija iz Srbije i BiH. Na seminaru su rađene vježbe i radionice, prezentacije o učešću novih tehnologija u radu organizacija i projekcije filmova. U sklopu seminara bilo je predavanje prof. Nade Ler-Sofranić gdje su aktivistkinje imale priliku naučiti nešto novo o aktivizmu, ali i diskutovati na temu feminističke teorije i prakse. 

Razgovaralo se i o novim aktivističkim akcijama i planovima nove generacije aktivistkinja.  Kao zaključak sastanka sumirano je sve o čemu se razgovaralo u protekla 3 dana u Fojnici i predložen je plan daljnje akcije kao i naredni koraci za izgradnju i poboljšanje rada nove generacije mladih aktivistkinja.

Također vam se može svidjeti…