Obavijest o prijevremenom zatvaranju poziva za dostavljanje prijavnica za učešće na treningu ”Aktivizam na polju ženskih ljudskih prava“

Obavijest o prijevremenom zatvaranju poziva za dostavljanje prijavnica za učešće na treningu  „Aktivizam na polju ženskih ljudskih prava“

Drage prijateljice i aktivistkinje,

Obavještavamo vas da je poziv za primanje prijavnica za učešće na treningu „Aktivizam na polju ženskih ljudskih prava“ prijevremeno zatvoren, zato što smo do sada dobile veliki broj prijavnica, a broj učesnica je ograničen.

Ali, to ne znači da ne šaljete pisma zainteresovanosti Fondaciji CURE za učešće na našim aktivnostima, jer već planiramo niz edukativnih treninga i programa na kojima će nam biti zadovoljstvo da se prijavite.

Neke od skorijih aktivnosti i programa su:

1.    Sastanak mreže mladih aktivistkinja, koji planiramo organizovati u periodu od 22 – 24.02.2013. godine u Sarajevu. Poziv na Sastanak mreže je već objavljen i možete ga preuzeti OVDJE.

2.    Promocija knjige „Neko je rekao feminizam“ – 07.03.2013. godine u Sarajevu. Bh. izdanje poznatog zbornika feminističkih radova pod nazivomNeko je rekao feminizam?“, priređivačice Adriane Zaharijević, koji pored već čitanih tekstova donosi i tri nova teksta bh. autorica, te pregled datuma bitnih za feminizam u Bosni i Hercegovini. O mjestu i vremenu ćete biti naknadno obavještene.

3.    Osmomartovski marš – koji planiramo organizovati 08.03.2013. godine sa početkom u 12.00 sati, a na maršu mogu učestvovati aktivistkinje iz cijele BiH. Pozivno pismo ćemo proslijediti tokom februara 2013.

4.    FEM trodnevni seminar – koji planiramo organizovati u aprilu 2013. u sklopu projekta „Rodno zasnovano nasilje – pogled iz drugog ugla“ za mlade žene i djevojke iz cijele BiH. Pozivno pismo i mjesto održavanja seminara ćemo poslati tokom marta 2013.

5.    Intenzivni trodnevni trening – planiramo organizovati u maju 2013. godine u sklopu projekta „Nova generacija feministkinja i aktivistkinja u BiH“, za mlade žene i djevojke iz cijele BiH, u Sarajevu.

Mi smo otvorene za vaše prijedloge i pozive, tako da ukoliko vas ima više od 15 zainteresovanih u vašim lokalnim sredinama i želite više saznati o aktivizmu, feminizmu, ženskim ljudskim pravima, te kako se organizovati i biti pozitivna promjena u svojoj lokalnoj zajednici, možete nas kontaktirati i tažiti da organizujemo jednodnevne radionice u vašim lokalnim zajednicama J

Radujemo se vašim prijedlozima i budućoj suradnji!

Saljemo vam pozdrave solidarnosti

 

Također vam se može svidjeti…