Jednodnevne radionice u sklopu incijative Osnaživanje uloge žena ”101 razlog zašto glasati za ženu na lokalnim izborima 2012.“

Jednodnevne radionice u sklopu incijative Osnaživanje uloge žena „101 razlog zašto glasati za ženu na lokalnim izborima 2012.“

Fondacija CURE i Udruženje INFOHOUSE organizuju jednodnevne radionice na teme „OSNAŽIVANJE ŽENA U POLITIČKOM ŽIVOTU BIH“ i/ili ”ŽENE, POLITIKA I MEDIJI”. Predviđeno je u prvom planu obići 6 bosanskohercegovačkih gradova, te zajednički predstaviti odgovore na pitanja kakva je situacija sa ženama u politici i javnom životu BiH uopšte, kako su žene prikazivane u medijima i kroz stranačke promotivne aktivnosti.

Do sada je Fondacija CURE i Udruženje INFOHOUSE organizovala radionice i obišla sljedeće gradove:

 

  •   Breza – 31.05.2011. godine, uz podršku „Centra za žene Breza“
  •   Bratunac – 02.06.2011. godine, na temu „Žene i politika“, uz podršku „Forum žena“ Bratunac
  •   Zenica – 07.06.2011. godine, na temu „Žene i mediji“, uz podršku „Naša djeca“ Zenica

 

Planiramo do 08.07.2011. godine organizovati još tri radionice u sljedećim gradovima:

 

  • Goražde – 22.06.2011. godine na temu „Žene i mediji“ uz podršku UŽ „Goraždanke“
  •   Sokolac – uz podršku udruženja „Aurora“ iz Sokoca
  •   Travnik – uz podršku neformalne organizacije „Vezirke“ iz Travnika

 

Direktan kontakt, interaktivan rad i međusobna podrška mogu osigurati unaprijeđenje osnovnih građanskih i političkih prava žena – da bi se žene upoznale sa sistemom ali i da sistem postane svjestan žena. Predstojeći lokalni izbori 2012. godine prilika su da žene iskažu svoje potrebe a to je da budu birane ali i da glasaju i da  odlučuju.

 

Ako se želite aktivno baviti javnim i političkim životom, imate ili nemate iskustva u polju politike i izgradnje društva, a želite steći ili proširiti svoje iskustvo i znanje i želite ga iskoristiti na predstojećim lokalnim izborima 2012. godine , te želite raditi u svojim zajednicama pridruzite nam se na radionici.

Svoje učešće na radionicama možete prijaviti u zavisnosti gdje boravite: UŽ „Goraždanke“, UG „Aurora“ u Sokocu i „Vezirke“ u Travniku.

 

Također vam se može svidjeti…