Interventni fond za žensko poduzetništvo

 

U NOVOJ GODINI 15 PORODICA IZ 9 BH. GRADOVA POČINJE NOVI ŽIVOT:

INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO NAGRADIO NAJBOLJE IDEJE NEZAPOSLENIH ŽENA NA NOVOGODIŠNJOJ VEČERI 27.12.2012.Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE, uz veliku podršku Sparkasse banke BiH, organizovala je Novogodišnji susret za žene, dobitnice ovogodišnjih donacija iz Interventnog fonda za žensko poduzetništvo, u četvrtak, 27.12.2012. godine sa početkom u 18:00 sati u prostorijama Sparkasse banke u Sarajevu.

Tokom večeri 15 nezaposlenih žena, čije su poslovne ideje ocjenjene kao najbolje od članova/ica Komisije za dodjelu sredstava, potpisale su ugovore o donaciji s kojom će moći pokrenuti posao u 2013. godini.


Tom prilikom dobitnicama sredstava obratio se Sava Dalbokov, predsjednik NO Steiermaerkische Sparkasse Graz, najveći donator Interventnog fonda za žensko poduzetništvo za 2012. godinu. Veliku podršku projektu ove godine dala je i Misija OSCE BiH.


Podršku novim poduzetnicama svojim prisustvom i savjetima pružio i domaćin večere Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank, te Samra Filipović-Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, predstavnik/ca Općine Novi grad koja je također kroz donaciju pružila podršku nezaposlenim ženama za pokretanje vlastitih biznisa, dobitnice sredstava iz Interventnog fonda 2011., te mnogi drugi/e.

Podsjetimo, INFOHOUSE i Fondacija CURE 2011. pokrenule su inicijativu za formiranje Interventnog Fonda za žensko poduzetništvo kao pilot projekat s ciljem da se finansiraju najbolji projekti žena namijenjenih njihovom samozapošljavanju pod sloganom „Nećemo karanfil, hoćemo posao!“ U toj godini neposredno je podržano 9 poduzetničkih ideja iz različitih gradova i privrednih djelatnosti.

Također vam se može svidjeti…