Fondacije CURE dodijelila deset nagrada srednjoškolcima i srednjoškolkama

Fondacije CURE dodijelila deset nagrada srednjoškolcima i srednjoškolkama koji/e su dostavili/e svoje pismene radove povodom konkursa na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“

 

Fondacija CURE je danas, 26.04.2017. godine na svečanom proglašenju imena i dodjeli zavalnica dodijelila nagrade za deset pismenih radova u Sarajevu, a nagradu su dobili/e:

 

1.    Adnan Selimović, Prnjavor

2.    Almedin Ćatić, Sanski Most

3.    Amila Tulić, Zenica

4.    Darija Marić, Kiseljak

5.    Darja Hajdukov, Tuzla

6.    Džana Pivač, Sarajevo

7.    Hanifa Begović, Gračanica

8.    Miloš Jokić, Prnjavor

9.    Mirsada Džinović, Brčko

10. Sarah Karihman, Žepče

 

Fondacija CURE je objavila konkurs za srednjoškolce i srednjoškolke da dostave svoje pismene radove na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“, s ciljem da mlade osobe iznesu svoje stavove vezano za nasilje koje se događa mladim osobama u različitim vrstama veza (prijateljskim, porodičnim, ljubavnim itd.) kako bi svojim radom ponudili/e odgovor na pitanje kako mlade osobe doživljavaju nasilje, kako se osjećaju i kako djeluju u svakodnevnim situacijama nasilja (nasilje na internetu, vršnjačko nasilje, nasilje u ljubavnim odnosima, nasilje na ulici, porodično nasilje i slično).

Na objavljeni konkurs smo dobile sedamdeset pismenih radova iz cijele BiH. Fondacija CURE je obezbijedila od strane donatora Die Feministishe Friedensorganisation (cfd), da autori i autorice pet nagrađenih pismenih radova dobiju po jedan elektronski uređaj, u ovom slučaju tablet, kao nagradu za svoj angažman, dok je Fond otvoreno društvo podržao ovu inicijativu s dodatnim sredstvima, pa smo uspjele obezbijediti još dodatnih pet elektronskih uređaja (tableta).

Fond otvoreno društvo je podržao ovu inicijativu, nakon što smo u Fondaciji CURE došle na ideju da tražimo od pojedinaca/ki, organizacija/fondacija/ambasada, poslovnih subjekata da podrže ovu inicijativu te da obezbijede jedan ili više tableta kako bi uspjeli/e nagraditi što veći broj mladih osoba koje su se odvažile i kreirale fenomenalne pismene radove.

Radovi koji su izabrani kao nagrađeni bit će objavljeni na društvenim mrežama i web stranicama Fondacije CURE. Nakon objavljenih pismenih radova planiramo raditi s mladim osobama da bismo kreirale/i performans/monolog u kojem će mlade osobe na sceni pričati i/ili čitati nagrađene pismene radove na temu “Ne tolerišem nasilje u vezama mladih!“.

 

 

Fondacija CURE

Također vam se može svidjeti…