Fondacija CURE u sklopu projekta ”Interventni fond za žensko poduzetništvo“ donirala šivaću mašinu

 

U srijedu 14.12. 2011. godine, u prostorijama Kuće ljudskih prava, Fondacija CURE je donirala šivaću mašinu Selimi Kos iz Sarajeva. Da podsjetimo, projekat „Interventni fond za žensko poduzetništvo“ pokrenula je Fondacija CURE zajedno sa Udruženjem INFOHOUSE. Inicijativa za formiranje Interventnog Fonda za žensko poduzetništvo pokrenuta je s ciljem da se donacijom finansiraju projekti žena namijenjenih njihovom samozapošljavanju pod sloganom „Nećemo karanfil, hoćemo posao!“.

Cilj projekta jeste poboljšati perspektivu zapošljavanja žena kao marginalizirane i ugrožene populacije u BiH kroz niz javno – zagovaračkih i medijskih akcija.

Krajem juna 2011. godine je održana  manifestacija uručenja novčanih nagrada „Interventnog fonda za žensko poduzetništvo“ najboljim poduzetničkim idejama nezaposlenih žena.  

Nagrađeno je sedam nezaposlenih žena, od 35 koje su aplicirale putem javnog poziva za sredstva Interventnog fonda, te su na osnovu glasova članica Komisije, dodijeljena sredstva od 2.000 KM .

Fondacija CURE i Udruženje INFOHOUSE su se obavezale da ukoliko budu u mogućnosti da i ostalim nezaposlenim ženama u BiH, koje su aplicirale na Javni konkurs za Interventni Fond za žensko poduzetništvo obezbijede  neophodne resurse za pokretanje vlastitiog biznisa. Ta inicijativa se nastavlja i kroz dodjelu šivaće mašine Selimi Kos iz Sarajeva. Fondacija CURE se nada da će i u budućnosti moći pomoći poduzetnicama iz BiH. 

 

Također vam se može svidjeti…