Fondacija CURE treba volonterke i volontere prevoditeljke/oce na PW 2016!

Jedanaesti PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma se održava od 08. – 11. septembra 2016. godine u Sarajevu, a Fondacija CURE treba volonterke i volontere prevoditeljke/oce!

Fondacija CURE organizuje jedanaesti po redu PitchWise – festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 08. – 11. septembra 2016. godine u Sarajevu i ovim putem upućuje javni poziv svima koje/i su zainteresovane/i da volontiraju i pomognu nam u realizaciji PitchWise 2016.

Festival je počeo iz potrebe da zauzmemo napušten i zanemaren prostor i da ga tranformišemo u mjesto susreta koje će okupiti društveno anagažovane umjetnice, aktivistkinje, teoretičarke, feministkinje i sve osobe zainteresovane za ženska pitanja u BiH i regiji. Fondacija CURE je uvijek težila ka povezivanju i umrežavanju feminističkog rada i kulture, a ovogodišnjim PW festivalom okupljamo umjetnice i aktivistkinje ženskih   grupa u BiH i regiji i slavimo svoje iskustvo i nastavljamo pomijerati margine umjetničko – aktivističke scene.

Centralna tema PitchWise festivala 2016. godine je: 

 

Connecting- Dođi, uveži, poveži!

 

Linkovi programa prethodnih festivala: https://infostuf.com/wp-site/wp-content//index.php?do=article&article_id=230

Ako dobro poznaješ engleski jezik i zanima te prevod i sticanje novog iskustva, ili si strana osoba u Sarajevu i dobro se snalaziš po gradu i razumiješ bosanski jezik, javi nam se! Amaterski prevod će biti potreban na nekoliko radionica i panela koji će biti interaktivnog karaktera s tematikom ženskih ljudskih prava, gdje će se prevoditi s engleskog jezika na b/h/s jezike i obratno.

Ime i prezime i kontakt telefon pošaljite na e-mail marija@fondacijacure.org do srijede, 31.08.2015. i pružite podršku te se priključite jedinstvenom festivalu.

 

Za svoj rad na festivalu steći ćete iskustvo, nova poznanstva, imat ćete potvrdu od Fondacije CURE da ste prevodili za naš festival, a također će vaše zalaganje i učešće na PW izgraditi temelj naše buduće saradnje.

Također vam se može svidjeti…