Fondacija CURE organizuje X-Press sesiju ”Let's Do it: Očistimo zemlju za jedan dan“

X-Press sesija: „Let's Do it: Očistimo zemlju za jedan dan


X-Press sesija se održava u ponedjeljak, 06.05.2013. u 11:00 sati, u restoranu  Druga Kuća Lora, Kolodvorska 9 i 13, u Sarajevu.

 

Uvodničar sesije je Junuz Elzar, aktivista U.G. Ruke i koordinator akcije „Lets Do It“. Uvodničar će govoriti o tome šta znači akcija „Let's Do It“ i od kojeg je značaja takva jedna akcija za BiH, koje su to aktivnosti koje se sprovode, šta je cilj čišćenja javnih površina i osvještavanja javnosti o čistim površinama u BiH, te kako mediji mogu doprinijeti poboljšanju životne sredine u Bosni i Hercegovini.

 

Projekat „Let's Do It“ – očistimo zemlju za jedan dan” je posvećen rješavanju problema ilegalnih deponija smeća. „Let's Do It“ podrazumijeva različite projektne aktivnosti u  smislu da nudi edukativne, medijske, aktivističke, umjetničke i druge programe u cilju

poboljšavanja životne sredine u Bosni i Hercegovini i promovisanja ekologije i volonterstva.

 

Uvodničarske sesije posvećujemo ulozi medija i nastojimo ukazati kako mediji imaju mogućnost pomoći i doprinijeti osvještivanju našeg društva. Odgovorit ćemo na brojna pitanja, a jedno od važnijih je – na koji način se mediji mogu osigurati za profesionalno izvještavanje, sa posebnim naglaskom na izvještavanje o marginalizovanim grupama u Bosni i Hercegovini.

 

X-Press sesije se odvijaju kao tematski doručak – susret sa novinarkama i novinarima, te ij ciljaju ohrabiti za rad koji će biti etičan i profesionalan kada se radi o prikazivanju stvarnosti svih osoba podjednako. Za X-Press inicijativu, Fondacija CURE je partnerska organizacija Helsinškom parlamentu građana Banja Luka. Projekat finansira Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini.

 

Također vam se može svidjeti…