Fondacija CURE organizuje okrugli sto na temu “Nasilje nad ženama i marginalizacija ženskog pitanja u društvu” u Kaknju

U okviru programa podrške društveno marginaliziranim zenama, a uz podršku JU Biblioteka Kakanj I ISCOS Emilia Romagna, Fondacija CURE organizuje

 

Okrugli sto na temu 

“Nasilje nad ženama i marginalizacija ženskog pitanja u društvu” 

Koji će se održati u Kaknju, 14/02/2017, sa početkom u 13:00 

u prostorijama JU Biblioteka Kakanj, ul. Šehida bb.

Naš Okrugli sto se organizuje povodom svjetske kampanje Jedna milijarda ustaje koja se tradicionalno održava 14/02, kao znak solidarnosti sa preživjelima nasilja i diskriminacije nad ženama i djevojčicama. 

U okviru Okruglog stola – želja nam je da preispitamo da li smo upoznate sa pitanjima nasilja nad ženama i djevojčicama u našem društvu, i da li lokalna zajednica na adekvatan način pruža zaštitu ženama preživjelim nasilja, te da li se u društvu provode odgovarajući programi prevencije i edukacije o pitanjima rodno uvjetovanog nasilja.

Okrugli sto će dati priliku učesnicama/cima da iznesu svoja mišljenja o pitanjima nasilja i diskriminacije nad ženama i djevojčicama, kao i o nasilju usmjerenog prema društveno marginalizovanim ženskim grupama. 

Naša želja je da razgovaramo o modelima prevencije nasilja, te da razmijenimo mišljenja sa predstavnicama/cima lokalnih institucija koje se bave ovim pitanjima. 

Na okruglom stolu o navedenim temama će govoriti dugogodišnje aktivistkinje ženskih organizacija uz aktivno učešće predstavnica/ka lokalnih institucija. 

Kroz diskusiju će nas voditi Selma Hadžihalilovic, feministkinja i aktivistkinja Fondacije CURE. 

Dobrodošlicu skupu će uputiti Senad Čišija, direktor JU Biblioteka Kakanj sa kojom Fondacija CURE ima dugogodišnju uspješnu saradnju. 

Molimo Vas da svoje prijave učešća pošaljete na e-mail:selma@fondacijacure.org 

ili putem telefona Fondacije CURE: +387 33 20 75 61 najkasnije do 13.2.2017. godine. 

Radujemo se zajedničkoj diskusiji!!

 

 

Tim Fondacije CURE

Također vam se može svidjeti…