Fondacija CURE održala trodnevni seminar ”Ženska ljudska prava“

 

Mlade žene i djevojke iz cijele BiH imale su priliku da da prisustvuju seminaru pod nazivom “Ženska ljudska prava”, kojeg je organizovala Fondacija CURE u periodu od 13.04 do 15.04.2012. godine u Sarajevu.

Ovo je jedan od seminarau koju organizuje Fondacija CURE u Sarajevu, a seminari će se organizovati i u narednom periodu širom Bosne i Hercegovine.

Ukoliko ste zainteresovane da saznate više o feminizmu, aktivizmu, ženskim ljudskim pravima, sterotipima, predrasudama i diskriminaciji, te da saznate više o pojmovima spola i roda, možete da pošaljete svoj mail zainteresovanosti na info@fondacijacure.org i/ili na denija@fondacijacure.org kako bismo vam na vrijeme proslijedile poziv. Možda baš vaš grad posjetimo u narednom periodu ili proslijedimo poziv da vi dodjete u Sarajevo.

Voditeljice seminara su bile aktivistkinje Fondacije CURE Vedrana Frašto i Berina Džemailović koje su prisutnim djevojkama na zanimljiv i interaktivan način putem prezentacija, diskusija, vježbi u grupama, videoprojekcijams predstavile ženski pokret u BiH, pojmove stereotipa, predrasuda i diskriminacije, spol i rod, Pravni okvir o ženskim ljudskim pravima u BiH, prezentacije sa diskusijom: Neko je rekao feminizam, Izgled kao politička kategorija, Žene i mediji i dr.

Učesnice su imale priliku pogledati dokumentarne filmove: V-Day – Dok nasilje ne prestane, Muškarčine i muškarače i film Čelični anđeli.

 

 

Također vam se može svidjeti…