Edukacija o uspješnoj prodaji proizvoda na tržištu

 

Nakon održane edukacije zai žene koje su preživjele nasilje iz Sarajeva, najavljujemo edukaciju na temu Kako prodati svoj proizvod za korisnice iz projekta iz Zenice, na kojima će saznati šta sve trebaju da urade kako bi svoje projektne ideje uspješno plasirale na tržište i samim time i postale ekonomski nezavisne i uspješne žene.

Sutra će edukaciju u okviru inicijative Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj nezavisnosti! voditi Haris Avdić,  menadžer Sparkasse bank u BiH u Zenici u hotelu Zenica, s početkom u 10 sati.

Inicijativa Reci NE nasilju, Reci da ekonomskoj nezavisnosti podržana je od strane Američke ambasade u BiH Office of public Affairs i Sparkasse banke BiH, a provode ga Fondacija CURE i Udruženje INFOHOUSE. Do sada su obezbjeđena sredstva u iznosu od 20.000 USD za start up poslove žena, žrtava nasilja.

Ova inicijativa  je nadogradnja projekta Interventni fond za žensko poduzetništvo koji od 2011. godine novčano i edukativno pomaže nezaposlenim ženama da steknu ekonomsku stabilnost.

Odabir ovogodišnjih korisnica, žena koje su preživjele nasilje, izvršen je uz veliku podršku partnerskih organizacija Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva i Udruženja MEDICA Zenica  koje već godinama vode sigurne kuće te kroz psihosocijalnu pomoć omogućavaju ženama i djeci da izađu iz kruga nasilja i ekonomski se osamostale.

Pozivamo Vas da medijski podržite našu kampanju te putem Vašeg medija sudjelujete u afirmaciji žena koje su preživjele nasilje kao poslovnih i uspješnih žena.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Eminu Velagić Fondacija CURE putem telefona +387 (0) 33 20 75 61 ili putem e-maila: emina@fondacijacure.org ili Eminu Bečić  Udruženje INFOHOUSE putem maila: emina@infohouse.ba ili na putem telefona: +387 (0) 33 20 93 04.                                      

 

Također vam se može svidjeti…