CURE poziv na FEM kamp pod nazivom Ženska ljudska prava

 

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na  Fem kamp za mlade žene i djevojke  pod nazivom Ženska ljudska prava (bazični nivo)

koji će se održati od 16.08. (petak) do  18.08.2013.(nedjelje) godine u Rafting centru Drina-Tara ( Foča) u sklopu projekta “Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – Nasilje u vezama mladih“

 

Trodnevni Fem kamp je mjesto gdje će se mlade žene i djevojke na zanimljiv način moći upoznati sa temama koje se tiču aktivizma, s osnovnim teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, o nasilju općenito,  nasilju u vezama kome se obratiti u slucaju nasilja u vezama, šta poduzeti pod tim pitanjem, te na taj način osnažiti nove generacije da se aktivno uključe u pozitivne društvene promjene.

 

Fem kamp je nastao iz potrebe da se kreira siguran prostor za zainteresovane mlade žene i djevojke kako bi one kroz interaktivni rad uvidjele potrebu za kritičkim posmatranjem bosanskohercegovačkog društva iz prizme rodne jednakosti.

Cilj ove edukacije je osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravim kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama,  mala istraživanja, video projekcije i  druge aktivnosti. Program je dizajniran za lični rast polazinca, koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu, te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.


Troškove seminara, smještaj, hranu i piće, kao i refundaciju putnih troškova za 15 učesnica snosi Fondacija CURE uz podršku cfd. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti uz priloženi žiro račun. One učesnice koje nemaju vlastiti žiro račun i/ili ličnu kartu mogu priložiti tražene informacije roditelja/staratelja. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti, kako bismo mogle napraviti ugovor o djelu. Aplikaciju za prijave na trening  šaljemo u nastavku.

 

Da bi se prijavile na Fem kamp potrebno je da popunite upitnik da nam ga pošaljete najkasnije do petka, 09.08.2013. godine do 17.00 sati putem  putem faxa na broj: 033/ 207 561 ili putem emaila; berina@fondacijacure.org

 

Molimo vas da ovaj poziv proslijedite svojim prijateljicama i poznanicama za koje mislite da bi bile zainteresovane da nam se pridruže.

Zvanično sa radom počinjemo 16.08.2013. godine u 14:00 časova.

 

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

Dobrodošle!

 

CURE tim  

Također vam se može svidjeti…