CURE poziv na FEM kamp pod nazivom ”Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – nasilje u vezama mladih“

Fondacija CURE organizuje FEM kamp za mlade žene! Sa zadovoljstvom vas pozivamo na napredni (trening za trenerice) Fem kamp za mlade žene i djevojke  pod nazivom „Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – nasilje u vezama mladih“FEM kamp će se održati od petka, 12.04.2019. godine do nedjelje, 14.04.2019. godine, u sklopu projekta “Rodno uvjetovano nasilje: Pogled iz drugog ugla – Nasilje u vezama mladih“

Ukoliko si zainteresovana da se na jedinstven način upoznaš s temama koje se tiču aktivizma, teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, nasilja nad ženama, na koji način možeš biti promjena u svojoj lokalnoj zajednici i ko su pojedinke koje su spremne da s tobom prave pozitivne društvene promjene, ovaj FEM kamp je za tebe. Trening je namijenjen za mlade djevojke koje žele steći znanja i vještine kako kreirati agendu, kako se pripremiti i voditi radionicu na temu rodno zasnovanog nasilja koja obuhvata odgovore na pitanja šta je rodno zasnovano nasilje, koje su vrste i oblici nasilja, kako prepoznati, kako reagovati i kako zaustaviti nasilje.

Program je dizajniran za lični rast polaznica, a osigurava individualno učenje kao i rad u timu te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost druge učesnice. Program nudi mogućnost profesionalnog i ličnog rasta i razvoja potičući propitivanje sopstvene uloge i potencijala u građenju pravednijeg društva koji promoviše nultu toleranciju na nasilje koje se dešava nad ženama, djevojkama i djevojčicama.

Cilj naših edukativnih programa je osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravima kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju smo dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama, mala istraživanja, video projekcije i pripreme za vođenje radionica. Program je dizajniran za lični rast polaznica koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice. Metode rada koje koristimo su participativne i interaktivne što znači da se grupna dinamika i diskusija kreira uz učešće svih osoba u grupi.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće kao i refundaciju putnih troškova za učesnice snosi Fondacija CURE uz podršku cfd-a. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti uz priloženi žiro račun. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti ugovor o djelu. Aplikaciju za prijavu na trening preuzmite ovdje!

Molimo da nam pošaljete prijavnicu najkasnije do nedjelje 07.04.2019.godine do 17.00 sati putem faxa na broj: 033/207 561 ili na e-mail: denija@fondacijacure.org

Molimo vas da ovaj poziv proslijedite svojim prijateljicama i poznanicama za koje mislite da bi bile zainteresovane da nam se pridruže.

Zvanično s radom počinjemo 12.04.2019. godine u 14:00 časova.

Srdačan pozdrav iz Fondacije CURE i radujemo se susretu.

Dobrodošle!

Tim Fondacija CURE

Nakon što vas obavijestimo da ćete učestvovati na FEM kampu, proslijedit ćemo vam sve informacije o mjestu održavanja FEM kampa (u blizini Sarajeva), prevozu, smještaju i svim ostalim logističkim informacijama.

Također vam se može svidjeti…