CURE EDU: Certifikati dodjeljeni zeničankama

„Upoznaj svoja prava i Herstory (žensku istoriju), osnaži se i aktiviraj!”:
Polaznice odlučile da sprovedu prvi festival ženske umjetnosti u Zenici!

U nedjelju, 02.08.2009. godine dodijeljeni su certifikati uspješno završene edukacije „Upoznaj svoja prava i žensku istoriju,osnaži se i aktiviraj!“ grupi iz Zenice.
Drugi dio edukacije je trajao tri dana a prezentacije i praktični rad obuhvatili su teme: feministički aktivizam u lokalnoj zajedinici, SWOT analiza, odnosi sa javnostima, organiziranje kroz komunikacijski management i drugo.

Učesnice iz Zenice osmislile su program za jednodnevni festival ženske umjetnosti koji će se odigrati u Zenici početkom septembra 2009. Posljednjeg dana radionice, 02.08.2009. (nedjelja) godine dobile su certifikate, samim tim i potvrdu da mogu biti trenerice o najmanje dvadeset tema koje su prošle sa trenericama Taidom Horozović i Milenom Nikolić.

Aktivizma nikad dosta! Koliko je Fondaciji CURE značajno da pokreće i učestvuje u kampanjama i incijativama protiv zlostavljanja djevojčica, djevojaka i žena, toliko je bilo bitno Curama iz Zenice da daju svoj doprinos u zaustavljanju nasilja. Tim povodom, Fondacija CURE i Cure iz Zenice priključile su se kampnji „STOP RAPE NOW!“ (ZAUSTAVIMO SILOVANJE SADA), koju je protiv seksualnog nasilja i zlostavljanja incirao UN. Priključite se i vi globalnoj kampanji! Više informacija o samoj akciji možete pronaći na www.stoprapenow.org

Za više informacija, molimo kontaktirajte CURE ured na 033 270 610, ili pišite na info@fondacijacure.org

Također vam se može svidjeti…