Žene u politici

Fondacija CURE i Budućnost Modriča uz podršku IAMANEH-a provode projekt „Žene u politici“ u periodu od 1. 6. 2024. do 31. 5. 2025., finansiran od  Švicarske konfederacija, koju predstavlja Švicarski savezni odjel za vanjske poslove, putem Ambasade Švicarske – SDC. 

Projekt „Žene u politici“ (WiP) ima za cilj osnažiti žene u politici na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini (BiH), povećavajući njihovo sudjelovanje i liderstvo kako bi se potaklo inkluzivnije upravljanje. Ovo je zajednički napor lokalnih organizacija implementatorica, Fondacije CURE i Budućnosti, te međunarodnog partnera IAMANEH Švicarska. Kroz tehničku ekspertizu i finansijske resurse, projekt se fokusira na jačanje kapaciteta, zagovaranje i praćenje izbora s aspekta rodne ravnopravnosti, kako bi se riješile rodne nejednakosti u političkoj reprezentaciji. Strategija implementacije usvaja rodno-transformativni pristup, izazivajući patrijarhalne norme i osnažujući žene kao liderice u politici. Naglasak je stavljen na sveobuhvatnu podršku kroz obuke, mentorstvo i unutarstranačke saveze. Načela ljudskih prava vode projekt, osiguravajući ostvarenje osnovnih prava za sve učesnice. 

Drugi projekti…

Zajedno jače

Zajedno jače

Fondacija CURE provodi projekat „Zajedno jače". Kroz institucionalnu podršku, posvećeni smo unaprjeđenju sigurnosti i...

read more